JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

18.05.2007 Jørgen Veng´s buk


Som det her ses er bukken ramt i toppen af ryggen med første skud. 

Jeg tog af sted lidt over kl.4 om morgenen den 18-05-2007, hvor jeg kørte i bil de godt 2 km. op på jagten. Jeg var der lidt tidlig, så jeg tog mig et kop kaffe, inden jeg begav mig ned til det sted jeg havde bestemt mig at sidde.

Jeg gik ned over marken, men da jeg manglede de sidste ca. 60m til stedet, opdagede jeg at der var optaget. Der stod en stor buk! Bukken havde ikke opdaget mig, så jeg satte mig i kornet (der var ca. 20 cm højt). Jeg sad helt stille og turde ikke bevæge mig af frygt for, at bukken skulle opdage mig.

Der var på nuværende tidspunkt stadig 19 minutter til solopgang, det er altså lang tid at sidde fuld synlig for bukken. Han var ret hidsig, sprang ind i buske og stangede dem den ene efter den anden.

Da det endelig blev solopgang var han der endnu, og så var det bare at få skudchancen - den kom allerede 3 minutter senere. Da jeg skød, sprang bukken bare frem og løb - jeg repeterede og skød igen, denne gang på 90-110 m og lidt på skrå bag fra. Bukken løb yderligere 40 m inden han lagde sig.

Det viste sig at det første skud var et "tap skud" højt i ryggen (havde ikke taget højde for den korte skudafstand), det andet skud sad fint. Havde jeg ikke besøgt de forskellige riffelbaner og skudt til bevægelige mål, havde jeg nok ikke fået denne buk. Herfra skal lyde en opfordring til andre jægere: "besøg hjortebanen, det kan betale sig".

Jørgen Veng