JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

18.08.2005 Ole Nielsen foredrag om jagt i Grøndland

Ole Nielsen, en af foreningens nyjægere fra i sommer er lige hjemvendt fra et besøg hos sin søn i Grøndland. Da Ole under oplholdet deroppe fik muligheden for at deltage på jagter efter både moskusokse og rensdyr, var han ikke lang tid om at takke ja og bevæbne sig med sit videokamera. Det resulterede i nogle gode optagelser fra de forskellige jagter han deltog i.

   På denne aften havde Ole inviteret venner og kammerater fra foreningen til, at deltage i spisningen af noget hjembragt moskuskød samt andet lækkert oksekød, der alt sammen blev tilberedt på grillen. Arrangementet blev afholdt i og udenfor foreningens lokaler på Grimhøjvej.

Efter endt spisning med dertil hørende drikkevarer, blev der tændt op for storskærmen indendørs. Nu var det tid til at se noget af det vildt, som Ole havde skudt med hans videokamera. Der blev med stor iver fortalt om den store natur og der blev vist horrible klip af en norsk jægers nedlæggelse af en prægtig moskusokse, der efter gentagne skud (5 stk.) faldt i en kløft uden at være forendt. Den uheldige jæger brugte en kal. 308 og der var flere af medlemmerne der kommenterede, at dette nok var en alt for lille kaliber til sådan et stort vildt. Den næste optagelse var igen af en jagt på moskusokse og denne gang var dyret forendt efter 2 skud (andet skud et fangstskud

afskudt som sikkerhed pga. den tidligere oplevelse). Denne jæger skød med en kal. 6.5 x 55 og her måtte de førnævnte medlemmer trække deres kommentarer tilbage og medgive, at det først og fremmest var de dårlige skudvinkler og uheldigt afgivne skud, der var grunden til den første jægers manglende evne til at forende vildtet.

Heldigvis havde Ole også flere gode jagtoplevelser derfra, både med moskusokse og rensdyr og disse var han flink til at berette om. Der blev stillet mange gode spørgsmål, ikke mindst til den til tider lidt underlige kameraføring samt de højlydte prustelyde, der kunne høres under optagelserne. Til det sidstnævnte meddelte Ole, at det der lignede små bakker, faktisk var mindre bjergkæder.

Vi takker Ole Nielsen for en god aften med massere af lækkert mad (som var en gave fra Ole selv) og et underholdende foredrag.

PS. Ole har lovet og skrive lidt om turen og her vil der helt sikkert medfølge nogle flere fotos fra selve turen.