JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

BLÅKÆR på MOLS skærtorsdag, den 21 maj - inviteret af Jens "papdækker"

Jeg var ude hos Lasse tirsdag eftermiddag og havde lovet at være behjælpelig med at "pelse og forlægge" hans resultat for de 2 første dage - se billederne via forsiden --- da Lasse, Ole Schaldemose og Jens "PAP"  nærmest er naboer, mødtes vi nogle jægere for at høre og berette om "alle vore"  bedrifter! Jeg skulle hjælpe Jens med noget "papirnusseri" men da det var lidt svært at få tidspunkterne til at passe sammen, her i starten af en "travl" bukkejagt m.m. - Jens skulle have familien sendt afsted til Tyrkiet på ferie og jeg skulle være hjemme og "passe min kone"  -  så Jens foreslog, at jeg da kunne komme med på jagt ovre på Mols og så kunne vi ordne det andet når vi kom tilbage - det ville jo så stadigvæk være "midt om natten" og min familie sov sikkert stadigt sødt!  Jeg takkede selvfølgelig mange gange og syntes selvfølgelig at det var en ganske "fornuftig" løsning - vi aftalte at jeg hentede Jens kl. 03.45 Skærtorsdag!

Dagen oprandt og jeg skulle på sæsonens første bukkejagt !  Jeg kender arealet, fra flere tidligere besøg og har såmænd også skudt buk derovre (men det er en helt anden og længere historie).. vi fik en lille morgenhilsen og skænket kaffen op i kopperne!  Et kvarter før skydetid holdt vi på gårdspladsen og det blev aftalt at jeg skulle gå op af hulvejen og sætte mig i kanten af kornmarken oppe ved stakladen!  Efter Jens´s mange og kendte formaninger... "gå langsomt, se dig for, sid stille og andre velkendte formaninger fra en meget erfaren bukkejæger til en nogenlunde erfaren bukkejæger"  Jeg gik stille og roligt, hele tiden spejdende og opmærksomt, op af hulvejen, nåede frem til kanten af marken, der hvor jeg havde planlagt at sætte mig. Fandt et godt sted, med udsigt til en stor brak/foder mark, rapsmarken, en kornmark og bag mig hele skovbrynet!

Jeg kiggede på uret 04.58 - der måtte skydes fra kl. 04.57 - så nu var det kun at vente og holde et godt øje, hele vejen rundt og så håbe?  - jeg havde dog spået, at skulle der komme noget, var chanchen nok størst for at bukken ville komme ud fra rapsen?  Efter kun 10 minuter, skimtede jeg pludselig noget henne til venstre for mig, noget akavet drejede jeg mig og så at der stod et dyr og æssede! Op med kikkerten for se hvad det var? "Dyret" havde åbenbart også på en eller anden måde registreret min bevægelse, den drejede sig nemlig imod mig og "stirrede" ret på mig!  Jeg var da ikke i tvivl - det var en buk, lidt over ørehøjde, den sikrede med vip og drej med hovedet...typisk en ung buk (en gammel var forduften uden varsel) som nysgerrigt  lige skulle undersøge hvad jeg var for noget?  Jeg lå bagover på ryggen og kunne bruge venstre knæ som anlæg, jeg havde den i sigtet, men istedet for at vende "bredsiden" til forsatte den imod mig! 

Hvis jeg skulle nå noget, inden den helt sikkert ville stikke til skovs, var det nu og så havde jeg kun muligheden for et skud ret ind forfra!! Jeg holdt vejret.. bukken stod stille og BANG!.. tilsyneladende intet skudtegn, men jeg nåede at se at den "stak til skovs" Da jeg kom frem til skudstedet og fandt noget væv og blod, var det første jeg gjorde at smide min kasket og handsker på jorden og så gå efter blod. Jeg kunne tydeligt følge den... og efter 5-6 mtr. var der pludselig rigtig meget blod og der ca. 30 mtr inde i skoven, kunne jeg se den ligge forendt!   ....

Jeg tørrede sveden af panden, kiggede igen på uret, klokken var 05.15 ... kun godt et kvarter havde 2009´s første buk taget, men jeg ved af bitter erfaring, at så hurtigt og heldigt går det sjælendt. Jeg håber dog på flere muligheder for at få lignende chancer i år.   

En dejlig fornemmelse at brække den og bære den ned til bilen, hvor jeg nu skulle vente på Jens indtil kl. 07.00 hvor vi havde aftalt at mødes.. ventetiden, gik dog fornuftigt, tømme thermokanden, tage disse billeder og så en kold øl, som også kunne nåes, inden Jens dukkede op og lykkeønskede..

 

PS... beklager billedkvaliteten, men de er taget med en gammel Nokia telefon..