JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

Kronhjortejagt på Lindenborg

 

Skovparterne St. Arden & Jægersborg

Var nok engang blevet ringet op af Mogens Krogh..... gud hvor er jeg glad for min mobil ..... og igen : Jeg har fået et afbud til imorgen - tirsdag den 8énde i Rold - vil du med?...... svaret er vel egentlig unødvendigt at gentage!  men selvfølgelig et rungende ja - og denne gang uden at forhøre mig hos "generalen".... men hun forstår mig og ved at min højeste ønske er en ægte dansk frilandshjort og disse skydes som bekendt ikke uden at man kommer der hvor de er!!    Jeg blev samlet op af MK kl. 06.30 prc. ved motorvejs P-pladsen i Tilst. Mogens ville som sidste gang ikke have kaffe, så den kop måtte jeg nyde alene.  Da vi kørte ind i Arden, lavede vi lige en lille afstikker ned til Jan´s gård og hægtede en mega trailer bagpå - den havde magelig plads til 14-16 jægere (tror det var bunden af en campingvogn, men uanset, den var perfekt til formålet) ... herefter kørte vi til "jagthytten"  som var et dejligt traktørsted mid i Rold - Mosskovpavilionen, de har normalt lukket i vinterhalvåret, men hvad kan jægere ikke få folk til.

selvom det var efterår, var dagen næsten lige så smuk som her, der var ihvertfald kræset for os indendøre - -

     

  

og så afsted ---- men ikke førend at Mogens havde holdt nok en klar og meget forståelig parole - Der måtte kun skydes hjorte, minimum 10éndere --- eller kunne man ikke nå at tælle så langt, så minimum kronebærende på den ene stang eller 5 takker --- så værsågod skyd!  Dertil selvfølgelig råvildt, undgå dog gerne buk som har kastet, selvfølgelig ræve og så som et lille aberdabei --- skydes der hjort som ikke opfylder kravene er bøden kr. 5.000 -- vi har et umætteligt behov for roer (haha)  og så blev det lige nævnt at i Baldersbæk havde en ligende bødeordning, betydet at folk havde lært at tælle takker!!  Dagen ville komme til at bestå af 2 store drev, med 5 hunde og førere gående i "ring" således at vildtet forhåbentlig ville komme for i ro og mag.

Jeg blev i første såt sat af på Skørpingvej og skulle gå op på en bakketop, som samtidig var et stort nyfældet område med en kanonudsigt over en åben bøgeskov og en granplantning på skrænten ned imod bunden, at jeg så på vej op kunne konstatere at bakken var "overvadet" af kronvildt fod, gjorde absolut ikke mine forventninger mindre.

Jeg havde i bilen, lige fortalt Mogens at jeg sidste gang i Baldersbæk, havde flere muligheder til råvildt men havde undladt at skyde!! .... du skal squ bare skyde hvis du har chancen!!   Efter ikke ret mange minutter, hvor jeg kunne høre både hunde og drivere kom et rådyr løbende ud, jeg kunne tydelig se at det var en buk og endda med opsats, op med riflen, sving med og den røde prik på plads - tryk på knappen - BANG - og den faldt på stedet for en godt placeret 13,6  grams Nosler partition - rart at sådan noget Zeiss noget virker!! .. lidt efter kom Kenzo ud på bakken og fandt bukken, sikken en rusketur den fik. Jeg var lige ved at tro at Mogens havde lært den at apportere råvildt, så langt fik den slæbt den, førend den åbenbart kunne høre driverne og igen forsvandt ind i skoven. Lars og Mogens kom lidt efter frem, lettede på hatten og ønskede tillykke ---- "ved du godt den kun har en stang? ... Næh, det nåede jeg ikke at se! ... måske den er tabt ved hundens rusken, men nej, jeg måtte nøjes med en "enhjørning"..

       

Jeg kunne høre at Mogens gav Lars instrukser og her nævnte at der i grannerne meget ofte stod både kronvildt og råvildt, de sidste gik ofte bagud, knap var de ude at syne over bakken, førend en rå åbenbarede sig på bare 40 mtr. .. men nej, havde jo lige skudt og når nu chancen for min første kronhjort, stadigvæk var en mulighed!  kort efter en igen dog fra den anden side, også den fik lov at komme ind på 40 mtr. før den "lugtede lunten" og vendte 180 grader og psst væk!..... der lød yderligere et par skud, så der var masser af spænding da vi igen skulle samles, hvad var der sket og skudt på? Vi holdt en pause hvor set og sket blev vendt, samtidig med at der blev serveret  basser, en øl eller vand - afhængig af ens temperement, men dejligt. Der var skudt et stykke råvildt mere og set flere stykker kronvildt, også et par hjorte, dog var der ikke rigtig vished for om de var "store nok" .. men det var jo desværre heller ikke relevant, da ingen havde været tæt nok på.

Så blev vi kørt rundt og sat af til 2´den såt, igen fik jeg en god post, men efter godt 2½ time siddende i en behagelig polstret hochsitz, hvor det eneste jeg så, var da den ene af driverne Lars, hvis hund lettede en sneppe foran ham og som han nedlagde med et perfekt skud og hunden afleverede med en ligeså perfekt apportering. Men havde jeg ikke set noget, så lød det til gengæld om som andre havde, de sidste 30-45 minutter lød der skud fra alle verdenshjørner, så da jeg kunne se og høre bilen kravlede jeg ned, meget spændt på at høre hvad der var sket!..

Der var skudt 1 - 2 - 3.. nej måske 4 hjorte ... og en "hvisken" også en der er "for lille"

      

     

  

  

Efter parolen, så bestod af: 1 x ulige 12énder - 1 x 10 énder - 1 x 8énder (den til roerne) og 2 x råbukke - den en min enhjørning - 2 x råer - 1 x rålam - 1 x ræv og så Lars´ sneppe... alt i alt en kanonflot parade.

Og så kl. 16.10.... var vi klar i køen til en formidabel frokost, med alt som hører til et juleborg ... og det endda selv om vi kom næsten 2 timer for sent, men også det må de være vant til, idet at var lunt og perfekt..    dog ikke med min højst ønskede kronhjort til mig!!

PS... det bør lige nævnes at for alle 3 skytter, var det også deres første danske hjort ---- så man kan rolig sige "what a debut".. må det engang blive mig?

Nok engang tak til Mogens Krogh, der givet mig disse 2 vidunderlige decemberjagter, en rigtig dejlig julegave.

PS... jeg var blevet "samlet" op på pendlerpladsen ved Tilst afkørslen hvortil jeg havde transporteret mig på knallert, jeg skulle selvfølgelig samme vej tilbage ----- denne gang med lidt mere læs, men man er vel JÆGER

Per Evan