JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

Michaek Bech Nielsen --- har taget nye udfordringer op - buejagt!

 

 

og så har han også fået en rigtig flot jagthund..

Jeg tog alene afsted til det første teori kursus i Vejen og tog hjem med to nye venskaber.
Det viste sig at der var to brødre fra Odder der også ville prøve denne jagt form (Jannik Jørgensen, Kian Jørgensen, Odder)
 
Den 2 Okt. 2009 inviterede jeg en af brødrene med på vores første bue jagt.
 
Vi tog til Kasted mose ved Tilst og fik os anbragt strategisk godt med stor forventning. vi kommunikerede med intern tegnesprog og jeg kunne tydelig se at Jannik var temmelig tændt. Der viste sig hurtigt råvildt hos naboen og så ud til at komme mod os. bukken vi så først kom dog aldrig men der viste sig senere to råer inde i mosen. Pludselig hører jeg det knaser bag mig og vender hovedet langsomt. der står de to råer og vejrer luften. de står tæt på min fært og skal bare lige 3 mtr frem for at komme ud i min skud vinkel. de fornemmer dog at det ikke er sikkert og går bag mig og får afsløret deres mistanke om at der er fare på færde. de forsvinder i mosen igen me ike på fuld alarm hvilket jeg vurderer som en chance for at de måske ville komme ud lidt længere henne måske inden solnedgang. Mens jeg sad og var optaget af disse råer har en hare listet ind på mig. denne hare har jeg ladet gå flere gange de sidste år, netop med dene tanke om at jeg ville tage den med buen når den tid kommer. Nu sad den der så og fik mit hjerte op i et gear som kun en jæger kan genkende følelesen af. den satte sig dog i noget højt græs hvor jeg ikke havde fri bane til pilen. afstanden var fin, ca 20 m. De næste 10 minutter havde jeg buen spændt flere gange uden at kunne skyde. Mine arme var ved at syre til og jeg kunne mærke at det var ved at være tid til at beslutte om jeg kunne give et sikkert skud. Så satte den sig endelig til et godt skud, men havde forvirret min afstands bedømmelse ved at flytte sig så meget frem og tilbage. jeg besluttede mig for ca. 25 m og lød pilen gå - pilen havde perfekt retning men gik i græsset lige før haren. Som et lyn i slow motion fik jeg en ny pil på strengen. haren flyttede sig blot nogle få meter da den ikke følte den store fare ved vislen i græsset. jeg prøvede denne gang på 30 m og slap pilen denne gang hørte jeg anslag og haren faldt og spjættede en del, men satte sig op efter 10 sek. så kune jeg se på Jannik at nu kunne han ikke holde spændingen mere og havde spændt buen og slap pilen. KLOK sagde det og haren lå helt stille. Vi fløj begge ud af busken med musklerne spændt af adrenalin. Jeg ventede bare på op til flere spydige bemærkninger ang, mine skud, men en god jagt kammerat som Jannik er kom der jubel råb og lykønskniger over en fed oplevelse. Jeg har dog siden hen fået nogle kommentarer med på vejen om han skal med på jagt hver gang for at gøre mine jagter færdig.
Denne jagt form er virkelig intens og anbefalelses værdig. Jeg står gerne til rådighed hvis nogle har lyst til at prøve at skyde med bue. Jagt foreningen har jo også nogle gode buer som sagtens kan give en fornemmelse af hvordan en bue skyder. det er dog ikke helt det samme som en jagt bue.
 
Knæk og Bræk eller som "vi" siger Træk og Slip

--
Venlig hilsen
Michael Bech Nielsen