JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

Bukkejagt 6-8 maj 2011 i Wildflegen Tyskland


Vi var 6 mand som havde besluttet os at ”tyvstarte” bukkejagten og hvad var nemmere end at drøne nogle hundreder kilometer sydpå til vor store nabo. Jeg havde fundet et sted som lød OK og som var beliggende i det skønne Rheinland 750 km fra Brabrand.

Vi mødtes hos Torben kl. 02.30 alle i højt humør og spændte, som man altid er når et nyt revir skal besøges, vi medbragte selvfølgelig masser af kaffe, sandwich samt øl og vand.

NY KLUBREKORD – jeg har i hvert fald aldrig sammen med jægere fra foreningen været med til noget lignede – vi havde kørt godt 450 km. før den første øl blevet åbnet, og det er mange kilometer pr. liter!!!

Vi ankom til vort gasthaus Zum Biber i en lille by som hedder Speicherz omkring middag og fik en øl og et par timer på øjet, vi skulle mødes med vore revirleitere kl. 17.00. Det viste sig at være nogle flinke fyre, vi kørte ud i reviret, som samlet var på 7500 ha. dog skulle vi kun jage på 1600 af dem.

Jeg blev sat af tæt på vores Treffpunkt, i et lille tårn som stod oppe på en lille bakke med udsigt over en stor eng – et flot sted – vi var omkring 800 mtr oppe så udsigten var fantatastisk. Efter kort tid passerede en rå engen og forsvandt ind i skoven på den anden side, lidt senere kom nok et dyr ud og gav sig til at esse, det var en buk, dog meget lille af både krop og opsatsen var stadigvæk i bast – absolut en afskudsbuk – så den døde. Jeg blev siddende, der kunne jo komme mere? ca. ½ time efter kom nok et dyr frem, det var også en buk, igen meget lille af krop og opsats, som dog var fejet, den døde også. Da vi alle mødtes igen, havde også Mølgaard skudt en bastbuk, næsten alle havde set rådyr men ingen bukke. Næste morgen så jeg intet og skød derfor intet, men da vi afhentede Torben havde han en buk liggende, markant større af krop end de 3 tidligere og også den største af opsats – en høj ”Morderbuk” de andre havde intet skudt. Tilbage til gasthausèt var der jo så noget at fejre og det blev gjort så grundigt at jeg sov over og ikke kom på jagt den aften , Johnny skød en buk, igen et skravl og 100% en afskudsbuk, de andre ingenting..Så blev det søndag og sidste jagt, jeg var på plads allerede 04.30 stadigvæk mørkt, men da det lysnede var det et flot sted, skov både foran og bag mig,. En stor græsskråning med få spredte træer, et rigtig bukketerræn – efter 3 timer i tårnet uden at have set noget som helst, måtte jeg revurdere mit første opfattelse – hvor var dyrene?

Vi plejer jo at bruge vore mobiler flittigt, men det var ikke alle steder her højt oppe hvor der var dækning, dog brummede min telefon på et tidspunkt – det var en sms fra Torben ”Schultz of Larsen” ? Jeg smséde har du skudt noget? - ja.... da vi kom til mødepladsen var det igen en afskudsbuk, de andre igen ingenting. Status for 6 mand og i alt 22 pûrsch = 6 bukke alle afskudsbukke, det efterlod kun spørgsmålet – hvor var de store bukke? Forstfolkene havde fortalt at en typisk buk lå på imellem 250-350 gr. men var korte og kraftige, sådan nogen havde vi ikke set, så vi må herned igen til næste år. Det bør også lige nævnes at vores vært var rigtig flink og gav flere omgange, samt at flere af personalet kunne tale og forstå noget dansk. Disse linier skrives medens vi kører i bilen på vej hjem og kommer selvfølgelig op på hjemmesiden senere i dag....

Så nu er der kun at glæde sig til den danske premiere den 16 maj og se hvad det kan blive til..


Knæk & Bræk

Per Evan + holdet Poul Court Johansen – Kim Egede Mølgaard – Johnny Brøgger – Alf Leth Videriksen – Torben Leif Petersen .