JÆGERNE AARHUS
Grimhøjvej 20
8220 Brabrand
MEDLEM AF
Danmarks Jægerforbund

 

Maj 2011 - en jagttur til Polen!

Mandag aften ca. 23.00 var der en mail fra Ulrik Pedersen - en "nyjæger" fra 2009 holdet - han er iøvrigt omtalt og har flere "Set & Sket" med, så læs også længere nede... han er i den heldige situation at mange af "hans arbejdskollegaer" er jægere og ikke mindst spredt godt ud... især hans kollega Jozef har været "flink" -- læs selv hans sidste beretning og se billederne af hans indtil nu "største buk"

      

      

 

Hej Per Evan
 
I sidste uge var jeg på en kombineret jagt- og kongrestur til Polen. Jeg var selvfølgelig inviteret af min gode ven og kollega Jozef fra Bydgoszcz. Denne gang hentede han mig i lufthavnen i Gdansk, hvorefter vi kørte til et for mig nyt jagtområde i nærheden af byen Wloclawek ca et par hundrede km syd for Gdansk. Her blev vi inlogeret hos en af Jozefs venner der ejer et dejligt jagtlandsted med alt til faget hørende. Dejlige værelser, lækker jagtmad  og 3.500 Hektar jagtterræn.
Vi kom sent mandag aften og tidligt tirsdag morgen sad vi i en hochsits. Vi så ingen dyr og gik derefter gennem landskabet. Vi så flere dyr, men da vi gik efter en trofæbuk fandt vi ikke det rigtige.
Efter et hvil midt på dagen gentog vi forsøget på et jagttrofæ i timerne før solnedgang, men vi fandt kun et oplagt emne som jeg dog skød forbi til.
Næste morgen op kl. 2.30. På plads i hochsits kl. 3 for at se om vi kunne være heldige at se et vildsvin. Ingen dyr at se.
Vi kørte herefter i bil til et nyt sted. Mens vi kørte langsomt forbi skoven så jeg mellem træerne i kanten af en skov en pæn stor buk på en græsmark. Jeg blev forsigtigt sat af med riflen og mens jeg sneg mig frem gennem skovkanten kørte Jozef videre hvilket betød at bukken ikke anede uråd.
Det yderste træ mod græsmarken var ca 110 meter fra bukken. Jeg havde fin udsigt og god støtte ved træet og bukken blev fældet i et skud og fundet på stedet hvor den stod og essede. Jeg havde lånt en jagtriffel som Jozef har arvet efter sin far. Det var en Mausser, kaliber  Winchester 308( oprindelig 7x56), årgang ca. 1930.
Vi havde fint vejr og opholdt os i et stort og pragtfuldt landskab - en på alle måder dejlig oplevelse.
Vedhæfter nogle billeder.
 
Mange hilsener Ulrik